Kotikunta

Outokumpu

Outokumpu on mukava, vieraanvarainen ja turvallinen 7 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Karjalalassa.

Hae palvelut

Paavo Väyrynen hopeasijalle Outokummussa

Niinistön voitto oli ylivoimainen, mutta kakkossijasta käytiin kunnittain verinen taistelu. Valtakunnallinen kakkonen, Pekka Haavisto, keräsi pääosan äänistään pääkaupunkiseudulta ja isoista kaupungeista. Pienemmissä kunnissa hän jäi tulosluettelon häntäpäähän.

Paavo Väyrynen ja Matti Vanhanen taistelivat kakkostilasta rinta rinnan maalaiskunnissa.

Laura Huhtasaarella ja Merja Kyllösellä oli omat kannattaja-alueensa, joissa he ottivat kakkospaikan haltuunsa.

Monissa ruotsinkielissä kunnissa Nils Thorvalds pääsi hopeasijalle, vaikka olikin viimeisenä koko maan ääniä laskettaessa.

Tuula Haatainen oli ainoa ehdokas, joka ei yltänyt missään hopealle, mutta tasainen kannatus ympäri maata toi hänelle valtakunnallisesti kuudennen sijan.

Paavo Väyrynen sai Outokummusta 336 ääntä, mikä on 9,3 prosenttia kaikista äänistä.
   Niinistö 62 % 2 250
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄▄▄▄ 8 %, 277, Haavisto
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄▄▄▄ 8 %, 276, Huhtasaari
▄▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄▄▄▄▄ 9 %, 336, Väyrynen
▄▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄ 5 %, 197, Vanhanen
▄▄▄▄
▄▄▄▄ 4 %, 137, Haatainen
▄▄▄
▄▄▄ 3 %, 123, Kyllönen
▄▄▄
0 %, 10, Torvalds
▄▄

Kuvio vertaa äänten jakautumaa ehdokkaiden kesken Outokummussa ja koko Suomessa. Tummansiset pylväät kuvaavat ehdokkaan ääniosuutta Outokummussa ja vaaleansiniset ääniosuutta valtakunnallisesti. Prosentit on laskettu Outokummun äänten jakautumisesta. Kaikki lukemat ovat pyöristettyjä.


Outokummun eri alueiden äänimääriä voi tarkastella Ylen vaalitulospalvelu, Outokumpu -sivustolta.

Virallisesta tulospalvelusta löytyy myös aikaismpien vaalien tilastot: Oikeusministeriön, vaalitilastot.

Sauli Niinistö

Valitsijayhdistyksen ehdokas Sauli Niinistö keräsi 1,88 miljoonaa ääntä, mikä vastasi 63 prosenttia annetuista äänistä. Suosituin hän oli Luodossa, jossa 84 % äänesti häntä. Kotikunnassaan Salossa hänen kannatuksensa oli 73 prosenttia. Alle viidenkymmenen prosentin hänen kannatuksensa jäi kuudessatoista kunnassa eri puolilla Suomea. Pienintä kannatus oli Tervolassa, mutta sielläkin häntä äänestettiin 44% osuudella.

Pekka Haavisto

Vihreiden ehdokas Pekka Haavisto menetti kannatustaan edellisistä vaaleista. Silloin ensimmäisellä kierroksella Haavistoa kannatti 19 % äänestäjistä, mutta nyt vain 12 %.  Edelleen kuitenkin 370 000 äänestäjää piti häntä sopivimpana presidentiksi. Haavisto oli erityisen suosittu Helsingissä, jossa hän sai 26% äänistä. Myös muissa isoissa kaupungeissa hänellä oli vankka kannattajakunta. Ahvenanmaalla ja ruotsinkielisillä alueilla Haavisto oli suosittu ja ylti monin paikoin yli 10 prosentin kannatukseen. Haavisto saa vähän ääniä pienistä maalaispaikkakunnista. Evijärvellä, Karijoella, Halsuassa ja Alajärvellä hänen kannatuksensa oli yhden-kahden prosentin luokkaa.

Laura Huhtasaari

Perussuomalaisten ehdokkaan Laura Huhtasaaren kannatus oli jokseenkin tasaisesti jakautunut ympäri maata.  Hän oli suosittu Pomarkussa ja Kihniössä, mutta niissäkään hänen suosionsa oli vain 15 prosentin luokkaa. Ruotsinkieliset alueet eivät pitäneet Huhtasaarta parhaana ehdokkaana. Kahdessa pienessä Ahvenanmaan kunnassa hän jäi kokonaan ilman ääniä. Huhtasaaren äänisaalis oli 207 000 ääntä, mikä on 6,9 % annetusta äänistä.

Paavo Väyrynen

Oman valitsijayhdistyksensä ehdokas Paavo Väyrynen saavutti suurimman suosion kotikunnassaan Keminmaalla, jossa joka neljäs äänesti häntä. Noin 20 % osuuteen Väyrynen pääsi lukuisissa Pohjois-Suomen kunnissa. Kokonaan ilman ääniä Väyrynen jäi Sottungassa ja vähän ääniä hän sai Ahvenanmaalla sekä ruotsinkielisellä rannikkoseudulla. Paavo Väyrynen sai 185 000 ääntä, mikä vastaa 6,2 % osuutta annetuista äänistä.

Matti Vanhanen

Keskustapuolueen Matti Vanhanen jäi vaalissa mitalisijojen ulkopuolelle 4,1 % osuudella ja 122 000 äänellä.  Parhainta menestys oli Halsualla, Perhossa ja Reisjärvellä, joissa joka neljäs äänesti Vanhasta. Myös muualla Pohjanmaalla Vanhasta äänestettiin ahkerasti. Sottungassa Vanhanen jäi kokonaan ilman ääniä ja muissakin Ahvenanmaan kunnissa äänisaalis oli olematon.

Tuula Haatainen

Sosiaalidemokraattisen puolueen ehdokas Tuula Haatainen ei yltänyt huippusuosoon missään kunnassa, mutta kannatus oli tasaisen vahvaa ympäri Suomea. Eniten häntä kannatettiin Kaskisissa ja Harjavallassa, joissa molemmissa noin seitsemän prosenttia äänestäjistä piti Haataista sopivimpana presidentiksi. Ahvenanmaan pienissä kunnissakin hän sai vähintään yhden äänen jokaisessa. Äänestäjistä 3,2 % piti Tuula Haataista sopivimpana presidentiksi. Osuus syntyi 97 000 äänellä.

Merja Kyllönen

Vasemmistoliiton ehdokas menestyi parhaiten kotikunnassaan Suomussalmella, jossa 17 % äänestäjistä kannatti häntä. Kolarissa, Puolangalla, Paltamossa ja Hyrynsalmella hänen kannatuksensa nousi kymmenen prosentin kieppeille, mutta parissa pienessä Ahvenanmaan kunnassa hän jäi jopa kokonaan ilman ääniä. Merja Kyllönen sai 90 000 ääntä, mikä vastaa 3 prosentin osuutta äänestäjistä.

Nils Torvald

Ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokkaana Torvalds menestyi ruotsinkielisissä kunnissa jopa erittäin hyvin. Korsnäsissä ja Närpiössä joka kolmas äänesti Torvaldsia presidentiksi. Vastaavasti Torvalds jäi kokonaan ilman ääniä Hyrynsalmella, Kinnulassa ja muutamassa muussa kunnassa. Torvalds on kielitaitoisin ehdokas. Hän puhuu sujuvasti ruotsia, suomea, venäjää, saksaa ja englantia. Nils Torvalds sai 45 000 ääntä, mikä vastaa 1,5 % osuutta äänestäneistä.

Pauli Savolainen 3.2.2018

Ilmoita Outokummun puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta

Outokumpulaiset starttasivat 59 uutta autoa viime vuonna.

Uusista autoista 9 voidaan tankata pistorasiasta.

Outokummussa 900 asukasta vähemmän kymmenen vuoden kuluttua?

Tilastokeskus ennustaa väestökatoa lähes kaikkiin kuntiin tulevina vuosikymmeninä.

Nukkuvien puolue suurin kunnallisvaaleissa

Outokumpulaiset olivat laiskahkoja äänestämään.

Outokummun nuorimmat asukkaat löytyvät Kuusjärven alueelta.

Väestön keski-ikä vaihtelee postinumeroalueittain yllättävästi.

Ilmoita Outokummun puhelinluettelossa

Täältä on etsitty: Autokorjaamoja, sähkösuunnittelijaa, kaivuria, kirvesmiestä, lastenhoitoapua, joulukuusen myyjää, mansikoiden itsepoimintaa, lasten luontoleiriä jne...

Siirry tekemään ilmoitusta
 © 2016-2021 Sompsa Oy 
   ps@ sompsa.fi
"